Birgittas funderingar: Var vaksamma

Var vaksamma

1 Petr 3:8 Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka. 9 Gör motstånd mot honom, orubbliga i tron, och tänk på att era bröder här i världen utstår samma lidanden. 10 All nåds Gud, som har kallat er till sin eviga härlighet i Kristus, han skall upprätta, stödja, styrka och befästa er, sedan ni en kort tid har lidit. 11 Hans är makten i evighet, amen.

Ett viktigt ord. Som i alla mina funderingar här på bloggen skriver jag lika mycket till mig själv som till mina läsare.Jag har så lätt att tappa fokus, att t.ex. bli sittande alltför mycket framför TV-n och glömma bort att det finns en avstängningsknapp när det är något olämpligt som visas. Du kanske har sånt som du ägnar dig åt som du vet att det inte är välbehagligt inför Gud.Det kan även vara helt oskyldiga saker men de slukar dig så helt att det får dig att prioritera det i stället för gemenskapen med Gud.och dina trossyskon. Det finns en gudomlig prioritetsordning  för en kristen.

1. Gemenskapen med Gud i bibelläsning och bön
2. Familjen
3. Församlingen
4. Övriga intressen

Det här vill jag utveckla litet vidare men jag kommer då att lägga in en länk här till en sida när jag är klar.

Den här ordningen  vill djävulen absolut inte att vi ska följa..Det är frestande att ge efter när han kommer med sina lockelser men ” 10 All nåds Gud, som har kallat er till sin eviga härlighet i Kristus, han skall upprätta, stödja, styrka och befästa er, sedan ni en kort tid har lidit.” Vi har en Hjälpare som vi kan gå till..

av Birgitta

Björn, Sunne