Jesus rider in i Jerusalem

Nästa dag hade folk i stora skaror kommit till högtiden. När de fick höra att Jesus var på väg in i Jerusalem, tog de palmblad och gick ut för att möta honom. Och de ropade: ”Hosianna! Välsignad är han som kommer i Herrens namn, han som är Israels kung!” Jesus fann ett åsneföl och satt upp på det, som det står skrivet:

Var inte rädd, dotter Sion! Se, din kung kommer, ridande på ett åsneföl.

Hans lärjungar förstod först inte detta. Men när Jesus hade blivit förhärligad, kom de ihåg att det var skrivet så om honom och att man hade gjort så för honom. (‭Johannesevangeliet‬ ‭12‬:‭12-16‬ SFB14)

Idag firar vi Palmsöndagen. Vilken härlig syn det måste ha varit att se Jesus komma ridande på en åsna och höra människornas rop. Alldeles innan hade Jesus uppväckt Lazarus från de döda. Det är lätt att förstå att detta var ett samtalsämne som hette duga och att människorna ville se Jesus.

Mycket av det Jesus gjorde under sin korta levnad här på jorden finns förutsagt i Gamla Testamentet alltså den första delen av Bibeln som handlar om Israels historia innan Jesus föddes.  Är du intresserad av att studera de profetiorna kan du gå hit.

Alla dessa profetior är en sak som bekräftar bibelns trovärdighet.

Sång: Hosianna

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne