Älskade sånger

Tänk så mycket musiken betyder  för oss. Jag är så glad för att jag med datorns hjälp kan få lyssna till vilken musik jag vill,  med bara ett par knapptryckningar. På YouTube kan jag dessutom se den som sjunger med datorns hjälp. Min musiksmak är nog väldigt varierad, jag tycker om all slags musik utom möjligen den värsta hårdrocken. Eftersom jag är till åren kommen så har jag nog en dragning åt den musik som var populär några år tillbaka.

I kristna kretsar skiljer man ofta mellan lovsång och väckelsesånger. Ungdomarna vill inte gärna lyssna på och sjunga de äldre sångerna, men när jag lyssnar på texten så är den ofta innehållsrik. Det är gott när båda sångstilarna får mötas i våra kyrkor tycker jag. 

I mina inlägg brukar jag försöka få med en sång. I dag råkade jag lyssna på en norsk sångare som var helt okänd för mig. Han heter Per Juvang och sjunger på ett så mjukt och behagligt sätt.

Tro på Gud

Den som tror på Jesus

Dagens bibelord: ’Det budskap vi har hört från honom, och som vi nu förkunnar vidare för er, är att Gud är ljus och att det inte finns något mörker i honom. Om vi därför säger att vi har gemenskap med honom, men fortsätter att leva i mörker, då ljuger vi. Vi håller oss ju inte till sanningen. Men om vi lever i ljuset, på samma sätt som han är ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och Jesus, hans Sons blod renar oss från all synd. ’

1 Johannesbrevet 1:5-7
https://my.bible.com/bible/916/1JN.1.5-7

Ta emot Jesus i ditt hjärta så kan mörkret vändas till ljus.

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne