Birgittas funderingar över dagens bibelord: Jesu återkomst

2Petr.3:8 Men glöm inte detta, mina älskade, att en dag för Herren är som tusen år och tusen år som en dag. 9 Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig. 10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till. 11 Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, 12 medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst – den dag som får himlar att upplösas i eld och himlakroppar att smälta av hetta. 13 Men nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor, väntar vi på efter hans löfte.

Att detta skulle vara dagens bibelord när det ser ut som det gör i världen! Ofta hör jag människor som säger ”det där med att Jesus ska komma tillbaka har man alltid hört, men det stämmer ju inte” Förklaringen har vi här.

-Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.

Det är orsaken till att Han dröjer. Hans stora kärlek till oss människor att Han vill att så många som möjligt ska omvända sig till honom innan Han kommer.
.Vi förstår  också att Herren inte har samma tidsbegrepp som vi.

Vi ska påskynda hans ankomst….hur gör vi det? Genom att vinna människor för Guds rike.Den här jorden blir allt bedrövligare och vi kristna har verkligen en uppgift här.

Nya himlar och en ny jord väntar!!!

Birgitta

av Birgitta

Björn, Sunne