Birgittas funderingar. Slöjan

2 Kor 3: 16  Men närhelst någon omvänder sig till Herren, tas slöjan bort. 17 Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. 18 Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden.

Vad är det här för slöja som det talas om.När Mose hade varit i nära kontakt med Gud och fått lagen lyste det om hans ansikte, För att människorna inte skulle se att strålglansen avtog hängde han en slöja för ansiktet. Paulus menar att lagen inte kan hjälpa oss, men när vi omvänder oss till Herren tas lagens slöja bort, vi blir fria ,… genom det Jesus gjort för oss,… att umgås med Gud utan laggärningar. Herren har gjort oss fria , vi får vara vara nära honom .Genom att umgås direkt med Gud förvandlas vi så vi blir mer och mer lika honom,( kallas helgelse).Det ska vara Den Helige Ande som leder oss.

 

 

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne