Birgittas funderingar: Guds efterföljare

Ef. 5:1 Bli Guds efterföljare, ni som är hans älskade barn. 2 Och lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utlämnat sig själv för oss som offergåva, ett välluktande offer åt Gud.

Att följa Gud. Hur gör vi då? Hur ska vi veta att det är Guds vilja? Det är här Den Helige Ande kommer in i bilden. När vi kommer i situationer då vi måste välja kommer Han med sin maning, vi kan uppleva det som en förvissning, ett lugn över ett visst beslut, när vi ber till Gud. Vi kan också känna som en stilla maning…..gör så här, ring det där samtalet nu, besök den där personen nu osv.  Har vi lagt våra liv i Guds händer leder Han oss ofta utan att vi är medvetna om det också. Ja det är ofta väldigt spännande att gå med Gud. Vi kan hamna i intressanta situationer, och får möjlighet att vittna om Jesus t.ex.  En sak är säker. Det är aldrig Guds vilja när det strider mot Hans ord.

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne