Levnadsregel

Ef, 4:31 Lägg bort all bitterhet, häftighet och vrede, allt skrikande och smädande och all annan ondska. 32 Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er.

Det här ordet menar inte att vi ska trycka tillbaka våra känslor. Det kan vara mycket farligt. Jag tolkar det mest som att det är en uppförande kod. Vi måste få känna vrede, men vi måste uttrycka den på ett sunt sätt. Trycker vi tillbaka vreden och inte erkänner den trycker vi tillbaka andra känslor också, som kanske är goda, som medkänsla, kärlek . Vi måste reagera över ondskan i världen men vi ska själva inte vara onda..Vi är inte kallade att vara några mesar. Som alltid ska vi ha Jesus som föredöme, Han reagerade  och sa ifrån. Men Han var också den som kunde känna empati, kärlek och sorg.  Liksom Han har förlåtit oss ska också vi förlåta varandra. Hur ofta åter kommer inte detta i bibeln.

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *