Ödmjukhet

1 Petr. 5:5 Och ni alla, klä er i ödmjukhet mot varandra. Ty Gud står emot de högmodiga, men de ödmjuka ger han nåd.* 6 Ödmjuka er alltså under Guds mäktiga hand, så skall han upphöja er när hans tid är inne. 7 Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.

Vad är ödmjukhet. Ja det är inte snällhet som många tror. Ödmjukhet är ett tecken på god självkänsla och gott självförtroende-
– Nämen säger du, det är väl tvärtom.
Att vara ödmjuk innebär att jag inte alltid behöver äras för allt vad jag gör, att jag kan vara trygg i mig själv och trygg i att andra får berömmelse och blir uppmärksammade för något som kanske jag ligger bakom. Ödmjukhet är också att förstå att inte jag alltid vet bäst, att kunna lyssna till andra människor och ta till sig deras åsikter.Att framförallt lyssna till Gud, vad Han säger genom den Helige Ande och i sitt ord. Att inte ha ömma tår som man brukar säga om någon går till angrepp mot mig.

Den mest ödmjuka person som har funnits är Jesus. Han säger i
Matt 5:5 Saliga är de ödmjuka, de skall ärva jorden.

Det bibelordet stämmer väl med ordet ovan. Tänk när den dagen kommer när ödmjukhet råder bland människorna i stället för högmod.

Ödmjukhet är som en god doft , när den finns hos någon smittar den av sig på andra.

av Birgitta

Björn, Sunne