Oroa sig

Sedan vände sig Jesus till sina efterföljare igen och sa: “Därför säger jag er: Oroa er inte för hur ni ska klara livet, hur ni ska få mat att äta och kläder att ta på er. Det finns viktigare saker i livet än mat och kläder. Titta på korparna! De oroar sig inte för vad de ska äta. De varken sår eller skördar, eller skaffar förråd eller lador, men Gud ger dem ändå mat. Är ni inte mycket mer värda för honom än vad fåglarna är?

Men om ni nu inte ens klarar så lite, varför oroar ni er då för allt annat? (‭Lukas‬ ‭12‬:‭22-24, 26‬ BSV)

Titta på liljorna hur de växer. De arbetar inte och tillverkar inga kläder. Ändå försäkrar jag er, att inte ens kung Salomo i all sin prakt var så vackert klädd som de. (‭Lukas‬ ‭12‬:‭27‬ BSV)

Men om Gud nu ger så underbara kläder åt gräset, som idag står på ängen och imorgon kastas på elden, skulle han då inte ordna kläder åt er? Litar ni fortfarande så lite på Gud? (‭Lukas. ‬ ‭12‬:‭28‬ BSV)

Alla har vi en tendens att oroa oss. Jag måste erkänna att jag fått kämpa med detta i hela mitt liv, men nu på äldre dagar har jag lugnat ner mig. Kanske har livet lärt mig att Gud ofta gripit in och hjälpt på olika sätt.

Jag har full förståelse för att den som är arbetslös undrar hur det ska bli i framtiden om det ska finnas mat på bordet och kläder på kroppen. Försök att lita på Gud och överlämna din dag åt honom.

Här måste jag lägga in en länk till en av mina älsklingssånger.

som en bro över mörka vatten

 

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne