Skördearbetare

Jesus gick omkring i alla städer och byar, och han undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor. När han såg folkskarorna, förbarmade han sig över dem, eftersom de var rivna och slagna, som får utan herde. Och han sade till sina lärjungar: ”Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.” (‭Matteusevangeliet‬ ‭9‬:‭35-38‬ SFB)

Här visar sig Jesu hjärta för människorna. Här kan vi se hur han arbetade för att nå dem.

1. Han gick omkring i städer och byar……han isolerade sig inte, han var mitt ibland människorna, där de var. Det är vi också kallade att vara. Det var därför han kunde se hur de hade det, de var rivna och slagna som får utan herde. Visst kan vi säga att det är så idag också.

2. Han undervisade i synagogorna…….vi får komma till våra kyrkor och bli undervisade eller undervisa om vi har den kallelsen..

3. Han botade alla slags krämpor……Han tog hand om alla personligt och botade dem, vår kallelse också att bry oss om människorna, be för dem till helande och upprättelse.

Men som då är vi också nu för få, vi är kallade att be för att det ska bli fler arbetare i Guds rike. Kanske är du en av dem som ska bli en arbetare i Guds rike?

 

av Birgitta

Björn, Sunne