Kroppen, ett tempel för den Helige Ande

Eller vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige Ande, som bor i er och som ni har fått av Gud, och att ni inte tillhör er själva? Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp! (‭Första Korintierbrevet‬ ‭6‬:‭19-20‬ SFB)

Det står på flera ställen i Bibeln att vi  och vår kropp är ett tempel åt den Helige Ande. Det här tycker jag är en maning till oss att sköta om vår kropp. Det står tidigare i det här kapitlet

– Allt är tillåtet för mig, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet för mig, men jag skall inte låta något ta makten över mig. (‭Första Korintierbrevet‬ ‭6‬:‭12‬ SFB)

Det är mycket som kan ta makten över oss som inte är nyttigt ex. tobak, alkohol, knark, sex, mat. Nu tycker du kanske jag är dömande men är vår kropp ett tempel för den Helige Ande borde vi vara rädda om den. Jag måste själv kämpa med att inte äta fö mycket och  fel och inte röra på mig, som jag vet att jag behöver för att må bra.

Gud har omsorg om os. Han vill att vi ska må bra. Han vill också hjälpa oss om vi har svårt att ändra vår livsföring. Hur underbart är det inte att höra hur människor fått hjälp med att komma ur olika missbruk när de har lämnat sina liv i Guds hand. Han kan hjälpa dig också men han vill att vi ska ta steget och be Gud om hjälp.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

av Birgitta

Björn, Sunne