Bär varandras bördor

Gal. 6: 2 Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lageller som det står i en modernare översättning–  Kära syskon, om någon ändå syndar mot Gud, så ska ni som leds av Guds Ande hjälpa den personen att få ett gott förhållande till Gud. Men gör det utan att framhäva er själva, och se till så att ni inte själva faller för samma frestelse. Stötta andra på de områden där de är svaga, för då lyder ni den kärlekens lag som Kristus har gett Kära syskon, om någon ändå syndar mot Gud, så ska ni som leds av Guds Ande hjälpa den personen att få ett gott förhållande till Gud. Men gör det utan att framhäva er själva, och se till så att ni inte själva faller för samma frestelse. Stötta andra på de områden där de är svaga, för då lyder ni den kärlekens lag som Kristus har gett oss. (‭‭Galaterbrevet‬ ‭6‬:‭1-2‬ 

Det här är ett bibelord som går emot tidsandan.

– gör det som känns bra för dig, ta inte hänsyn till andra

Ändå tror jag att vi alla blir lyckligare om vi bryr oss om varandra. Både den som bryr sig och den som får känna omtanken .  Nog känns det bra när du kunnat hjälpa någon?

I det här bibelordet gäller det att kunna hjälpa varandra på ett andligt plan. Det är så lätt att bli dömande mot den som inte kommit så långt på trons väg och tycka att jag är mycket bättre. Nej låt oss uppmuntra varandra och hjälpa varandra.

från albumet” i himmelsgloria och smoking vit” med Nils F Nygren.

 

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne