Var inte rädd!

Matt.10: 18 Och ni kommer att föras inför landshövdingar och kungar för min skull, för att vittna inför dem och hedningarna. 19 Men när man utlämnar er,så bekymra er inte för hur ni skall tala eller vad ni skall säga. Det kommer att ges åt er i den stunden, 20 och då är det inte ni som talar, utan er Faders Ande kommer att tala genom er.

Genom mitt liv har jag inte varit frimodig alla gånger. När jag varit i situationer där jag skulle ha sagt något om Jesus har jag ofta tigit.

Det här kapitlet handlar mycket om att vi ska blir förföljda för vår kristna tro och t.o.m. ställas inför rätta. Jag har varit utsatt för att bli anklagad för olika saker, när jag fört fram det som jag tror är Guds vilja. Det har aldrig gått så långt att jag ställs inför rätta, men ändå har jag blivit förföljd av vissa personer. Den här versen har jag ofta tytt mig till,  att det är vår Faders Ande som ger oss vad vi ska säga i besvärliga situationer.

När jag tänker på andra kristna över världen så vet jag att många är svårt förföljda ex i Syrien och andra muslimska länder. Jag upplever att vi behöver be mycket för dessa människor. Vi vet ju inte vad som kommer att hända oss i framtiden men då får vi förlita oss på det som står i slutet av det här kapitlet

  -26 Var alltså inte rädda för dem. Ty ingenting är dolt som inte skall uppenbaras, och ingenting är gömt som inte skall komma i dagen. 27 Vad jag säger till er i mörkret skall ni säga i ljuset, och vad ni hör viskas i ert öra skall ni ropa ut på taken. 28 Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna. 29 Säljs inte två sparvar för ett kopparmynt?* Och inte en enda faller till marken utan er Faders vilja. * 30 På er är till och med alla hårstrån räknade. 31 Var alltså inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar. 32 Var och en som bekänner mig inför människorna, honom skall också jag bekänna inför min Fader i himlen. 33 Men var och en som förnekar mig inför människorna, honom skall också jag förneka inför min Fader i himlen.

 

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Ett svar på ”Var inte rädd!”

  1. Thanks so much for sharing this excellent info! I’m seeking forward to see much more posts! agfbadddcbae

Kommentarer är stängda.