Uppståndelsen

Men om alla Jesus sändebud nu intygar att Kristus har uppstått från de döda, hur kan då vissa av er påstå att de döda inte kan uppstå igen? Om ingen kan uppstå från de döda, då har ju inte heller Kristus blivit levande igen. Och om Kristus inte blev levande igen, då är allt det som vi har berättat för er bara tomt prat, och ni grundar er tro på rena fantasier. Ja, vi som är sändebud har då till och med ljugit om Gud, eftersom vi har intygat att Gud uppväckte Kristus från de döda, trots att han inte gjorde det, om man nu får tro er som påstår att de döda inte kan uppstå igen. Kristus kan ju inte ha blivit levande igen om inte de döda kan uppstå. Men om Kristus aldrig uppstod från de döda, då är er tro meningslös. Det betyder ju att ni inte har fått förlåtelse för era synder och att det inte finns något evigt liv att se fram emot. Och då måste också de som trodde på Kristus när de dog ha gått evigt förlorade. Nej, mina kära vänner, om det hopp om räddning som Kristus har gett oss bara gäller livet här på jorden, då är det verkligen synd om oss. (‭1 Korinthierbrevet‬ ‭15‬:‭12-19‬ BS

När Jesus dog på korset blev lärljungarna mycket rädda, de låste in sig och gömde sig. Men efter tre dagar ville några kvinnor gå till graven och göra iordning Hans kropp som man brukade göra i Israel. Då upptäcktes att Jesus var borta, graven var tom. Nu blev det fart på lärljungarna. De sprang i kapp till graven och såg att det var som kvinnorna sagt. Sedan visade sig Jesus för alla lärljungarna och även andra.

Om Jesus inte inte hade uppstått hade Han varit som vilken religionslärare som helst och hans lära hade dött ut. Men nu förstod lärjungarna att han verkligen var Messias, Guds son. De fick en ny frimodighet och fortsatte Jesu verksamhet med att sprida ut budskapet om Guds rike över jorden.

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *