Herren kallar dig

Jeremias kallelse

Jer. 1:4 HERRENS ord kom till mig. Han sade: 5 ”Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till en profet för folken.” 6 Men jag svarade: ”O, Herre, HERRE! Jag förstår inte att tala, ty jag är för ung.” 7 Då sade HERREN till mig: ”Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. 8 Frukta inte för dem, ty jag är med dig för att rädda dig, säger HERREN.” 9 Och HERREN räckte ut sin hand, rörde vid min mun och sade till mig: ”Se, jag lägger mina ord i din mun.

Det här handlar om när Jeremia kallas av Herren till att bli Hans profet. Alla har vi en kallelse och vi behöver be till Gud att han visar oss den. Då kommer Han att göra det. Men då gäller det….vågar jag gensvara på kallelsen eller kommer jag med undanflykter som Jeremia gjorde?Då gäller vers 8 och 9 8 Frukta inte för dem, ty jag är med dig för att rädda dig, säger HERREN.” 9 Och HERREN räckte ut sin hand, rörde vid min mun och sade till mig: ”Se, jag lägger mina ord i din mun.

Du kan alltid lita på Gud.

Bön: Herre, hjälp mig att lita på dig när du kallar mig.

Lita på din Gud

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne