Tvivel

Joh. 20

Den uppståndne och Thomas

24 Thomas, en av de tolv, han som kallades Tvillingen,* hade inte varit med dem när Jesus kom. 25 De andra lärjungarna sade nu till honom: ”Vi har sett Herren.” Men han svarade dem: ”Om jag inte får se hålen efter spikarna i hans händer och sticka fingret i hålen efter spikarna och inte får sticka min hand i hans sida, så kan jag inte tro.”

Det kan vara svårt att tro på något som man inte sett med egna ögon. Jesus säger senare i kapitlet:

– ”Räck hit ditt finger och se mina händer. Och räck hit din hand och stick den i min sida. Och tvivla inte utan tro!” 28 Thomas svarade honom: ”Min Herre och min Gud!” 29 Jesus sade till honom: ”Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser.”

I dag lever vi i en tid när vi inte kan se Jesus med våra ”verkliga” ögon. Alltså är vi saliga enligt Jesus om vi tror. Ändå kan Jesus uppenbara sig på andra sätt. Han kan visa sig i syner och drömmar. Jag har hört flera exempel hur Jesus har uppenbarat sig i muslimvärlden och människor har kommit till tro. Vi kan tänka på Paulus där Jesus visade sig på Damaskusvägen och han trodde. Många kan vittna om hur de upplevt närheten av Jesus i många olika situationer. När vi lämnar vårt liv i Jesu händer upplever vi ofta en förvandlande kraft som gör att våra liv blir helt förvandlade

Bön: Tack Jesus att vi får uppleva att du finns och att du lever idag.

av Birgitta

Björn, Sunne