Trohet

Rut 1:16 Men Rut svarade: ”Tvinga mig inte att lämna dig och vända tillbaka från dig. Ty dit du går vill också jag gå, och där du stannar vill också jag stanna. Ditt folk är mitt folk och din Gud är min Gud. 17 Där du dör vill också jag dö, och där vill jag bli begravd. HERREN må straffa mig både nu och senare om något annat än döden skulle skilja mig från dig

Här har vi förklaringen till varför Boas tyckte så mycket om Rut, som jag skrev om i gårdagens bibelord……. hennes trohet mot Noomi,  svärmodern.Hon skulle återvända till Israel efter en lång tid i Moabs land och tyckte inte att Rut skulle behöva följa med. Men Rut älskade tydligen sin svärmor så mycket att hon absolut inte ville vara kvar i Moabs land. Det är då hon säger som det står i bibelordet ovan.

Verklig varm kvinnlig vänskap,

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne