Gud är ljus.

Matt. 24:27 Men genast sade Jesus till dem: ”Var lugna. Det är jag. Var inte rädda.”

Det här handlar om när lärljungarna var ute på sjön med båten .Det var natt och vädret var besvärligt med vågor som slog emot båten. Då kom Jesus emot dem gående på vattnet. I mörkret trodde de att det var en vålnad och skrek. Det är då han säger detta.

I vår tid är det mycket populärt att hålla på med vålnader och skrock. Det är ju många TV program som handlar om det.Det finns spöken både här och där som ska drivas bort. Det finns gurus som hjälper till med detta. Jag tror att vi ska vara mycket försiktiga med sådant.Att det är andemakter från den onda andevärlden som frammanas. Det har också kommit många vittnesbörd från människor som fastnat i det här och då blir andarna inte särskilt angenäma till slut.

Har du blivit bunden av det här så vänd om till Jesus. Han kan hjälpa.  dig. Han är det sanna ljuset.
1Joh.1:5 Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. 6 Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, så ljuger vi och handlar inte efter sanningen. 7 Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.

Bön: Herre hjälp mig att vandra i ditt ljus. Då behöver jag inte vara rädd

Dagens sång: Öppna mitt hjärta för Dig Gud

av Birgitta

Björn, Sunne