Lovsång

Luk. 19:7 När han närmade sig sluttningen av Olivberget, började hela skaran av lärjungar i sin glädje prisa Gud med hög röst för alla kraftgärningar de hade fått se: 38 “Välsignad är han som kommer, kungen, i Herrens namn! Frid i himlen och ära i höjden!” 39 Några fariseer i folkmassan sade då till honom: “Mästare, säg åt dina lärjungar!” 40 Han svarade: “Jag säger er: Om de tiger, kommer stenarna att ropa.”


Vi har idag i våra kyrkor hört många texteroch sånger om hur Jesus rider in i Jerusalem. Det här är en av dem. I alla tider har människor försökt stoppa lovsången till Jesus från de kristna, men det går inte. Vi ällskar vår Herre och Frälsare. Tänk på att om vi tystas kommer srenarna att ropa.

Bön; Herre vi höjer vår lovsång till dig, Vi vill som lärjungarna ropa med hög röst och i glädje prisa dig.

Dagens sång: Tänd ett ljus i första advent

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne