Alkohol

Berusa er inte med vin, det leder till vårdslöshet. Låt er i stället uppfyllas av Anden och tala till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger. Sjung och spela för Herren i era hjärtan. Och tacka alltid vår Gud och Far för allt i vår Herre Jesu Kristi namn. (‭Efesierbrevet‬ ‭5‬:‭18-20‬ SFB14)

Vinet smädar, starka drycker larmar, ingen som raglar av det är vis. (‭Ordspråksboken‬ ‭20‬:‭1‬ SFB14)

I frikyrkan förr var det otänkbart för medlemmarna att använda alkohol. Den seden har urholkats med tiden. Det tror jag inte är bra, det kommer många till våra församlingar med tidigare alkohol- och drog-missbruk och det är en hjälp för dem om det finns en drogfri miljö. Dessutom mår jaginte bra av varken det ena eller andra. Jag blir så full i skratt ibland när man diskuterar förekomst av eventuella miljögifter i vin. Vad spelar det för roll när själva alkoholen är mycket skadligare.

Den som liksom jag haft nära anhöriga med svåra alkoholproblem kan inte inse att det är så oerhört viktigt med alkohol i alla sammanhang.

Nej, Låt er i stället uppfyllas av Anden och tala till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger. Sjung och spela för Herren i era hjärtan. En berusning utan biverkningar.!!

Sång: KOM DU HELIGE

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *