Jesu avskedsbön och förbön för lärljungarna.

Men jag ber inte bara för dem, utan också för dem som kommer att tro på mig genom deras ord. Jag ber att de alla ska vara ett, och att de ska vara i oss liksom du, Far, är i mig och jag i dig. Då ska världen tro att du har sänt mig. Och den härlighet som du gett mig har jag gett till dem, för att de ska vara ett liksom vi är ett: jag i dem och du i mig, så att de är fullkomligt förenade till ett. Då ska världen förstå att du har sänt mig, och att du har älskat dem så som du har älskat mig. (‭Johannesevangeliet‬ ‭17‬:‭20-23‬ SFB14

Ett ord liknande det som vi läste för ett par dagar sedan:

– . Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar.

Tänk så svårt vi kristna har haft att leva upp till detta. För oss har det varit viktigare med att vi haft samma syn på ritualer och ordningar än att själva tron på Jesus Kristus förenar oss. Det är tron på Jesus Kristus och det han har gjort genom sin död på korset och genom uppståndelsen som gör oss till ett.

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

2 svar på ”Jesu avskedsbön och förbön för lärljungarna.”

  1. Tack själv Ronny och Guds välsignelse över dig. Jag försöker lägga ut ett bibelord om dagen och det är roligt om någon kommenterar. Kanske någon har avvikande uppfattning mot vad jag har och då får de gärna komma med den och vi kan få igång en diskussion under trevliga former.

  2. Tack för det finna budskapet… Shalom och Guds frid och rika välsignelse och frid med Gud för tid och evighet!!!Ronny ps 23 , ps 103 ,Matt 28:18 -20….

Kommentarer är stängda.