Jesu lidande, tisdag i påskveckan

tempelplatsen kom blinda och lama fram till honom, och han botade dem. När översteprästerna och de skriftlärda såg de under han gjorde och barnen som ropade i templet: “Hosianna, Davids son!”, blev de upprörda och sade till honom: “Hör du vad de säger?” Jesus svarade dem: “Ja, har ni aldrig läst: Av barns och spädbarns mun har du berett en lovsång?” (‭Matteusevangeliet‬ ‭21‬:‭14-16‬ SFB14)

När de dagen därpå gick från Betania blev han hungrig. På långt håll såg han ett fikonträd som hade gröna blad, och han gick dit för att se om han skulle finna något på det. Men när han kom fram till trädet fann han inget annat än blad, för fikonens tid var inte inne. Jesus sade till trädet: “Aldrig mer ska någon äta frukt från dig.” Hans lärjungar hörde det. (‭Markusevangeliet‬ ‭11‬:‭12-14‬ SFB14)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *