Vad mitt hjärta begär.

Psaltaren 37:Ha din glädje i Herren,han ger dig allt vad ditt hjärta begär.

Se vad det står här, inte vad dina ögon begär utan vad  ditt hjärta begär. Om du sätter dig ner och tänker efter………vad mina ögon begär det är ju allt som vi påverkas av, som vi ser runt omkring oss, reklam, allt som vi ser i affärer t.ex., ja allt som vi ser särskilt så här i jultider.Det är inte det som menas när Herren ger oss vad vi begär.

Ta en stund för eftertanke. Vad är det som ditt hjärta begär, din inre människa kan man säga.?Jag får gå till mig själv, vad är det egentligen,vad är viktigt?

Att jag får känna gemenskap med andra människor, min familj mina vänner, min församling, mina grannar. Det är något av det viktigaste för mig. Människor är skapade för gemenskap, inte ensamhet. Upplever jag ensamhet, då hjälper inga prylar i världen. Om vi ser på  andra kulturer än vår egen så lever man i tätare relationer med varandra än vad vi gör i Sverige.

Är det vad ditt hjärta begär? Gläd dig i Herren att du har gemenskap med Honom!  Han vill också ge dig vad ditt hjärta begär, gemenskap med andra.

Jag kommer att tänka på det motto som vi har för vår församling ”Älska Gud, älska människor, dela livet” Det är en bra regel också i mitt privata liv och något som jag ber Gud om ska bli verklighet.

Dagens sång: Att lära känna Dig

 

 

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne

1 kommentar

Kommentarer är stängda.