Därför

Jesu återkomst
Jesu makt

Dagens bibelord: ’Gå därför ut till alla folk och gör dem till mina lärjungar. Döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn, ’
Matteus 28:19
https://my.bible.com/bible/916/MAT.28.19

Det här är ett bibelord som vi ofta läser för att uppmana till evangelisation. När jag läste det idag fastnade jag för ordet därför. Vadå därför? Vad står det i kapitlet innan som därför hänsyftar till?

’Då gick Jesus fram till dem och sa: ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden. ’Matteus 28:18
https://my.bible.com/bible/916/MAT.28.18

Så är det faktiskt. Jesus har all makt i  himmelen och på jorden. Han har fått den genom att besegra ondskan vid sin död på korset. Då behöver vi inte vara rädda för att vittna om honom!
Jag kommer ihåg när det här blev så klart för mig. Vi hade en liten bibelgrupp på mitt jobb och det var min tur  att ha hand om bibelstudiet. Då hamnade jag på följande bibelord:

’Jag ber att era hjärtan ska upplysas, så att ni inser vad det är för hopp han har kallat er till och vilka härliga rikedomar som han låter de heliga få ärva, och hur otroligt stark hans kraft är för oss som tror. Det är samma mäktiga kraft som han lät verka i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, högt över alla härskare, makter, krafter och auktoriteter, över alla namn som kan nämnas, såväl i den här tidsåldern som i den kommande. Allt lade han under hans fötter , och honom som är huvud över allting gjorde han också till huvud för församlingen. Församlingen är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i allting.’
Efesierbrevet 1:18-23
https://my.bible.com/bible/916/EPH.1.18-23

Det blev som en väldigt stark uppenbarelse för mig när jag verkligen fattade vad det innebar:
  -hur otroligt stark hans kraft är för oss som tror. Det är samma mäktiga kraft som han lät verka i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen.
Jag var alldeles chockad och visade det nog också för de andra i gruppen, men det var som att de inte tyckte att det var så märkvärdigt, men för mig var det så och är fortfarande idag. Det gäller för oss att ta emot av den kraften, för den finns där. Vi som församling är hans kropp och har tillgång till all hans kraft. Vi behöver inte vara rädda att ta emot den.

Dagens sång: Makten är i Herrens händer

av Birgitta

Björn, Sunne