Förnöjsamhet

 

Vitkål
Ett fat kål med kärlek

Dagens bibelord: ’En tallrik grönsaker med kärlek är bättre än en fin oxstek med hat. ’
Ordspråksboken 15:17
https://my.bible.com/bible/916/PRO.15.17

’Jag är så glad i Herren över att ni nu äntligen på nytt fått tillfälle att visa att ni vill hjälpa mig. Det ville ni tidigare också men hade inte möjlighet. Det betyder inte att jag tidigare led någon nöd, för jag har lärt mig att vara nöjd med det jag har. Jag klarar både fattigdom och överflöd, för jag har erfarenhet av båda. Jag vet hur det är att vara mätt, och jag vet hur det är att vara hungrig. Ibland har jag haft för mycket och ibland har jag haft för lite. Allt klarar jag av tack vare honom som ger mig kraft. ’
Filipperbrevet 4:10-13
https://my.bible.com/bible/916/PHP.4.10-13

Ordspråksboken är så härlig med sin träffande sanningar. I morse kom det till mig:
  – Bättre ett fat kål med kärlek än en gödd oxe med hat.
Det stod så i den gamla översättningen. Att det var just kål som kom upp beror på att jag försöker hålla igen på vikten och då tycker jag det är så bra med kål för det är både nyttigt och kalorifattigt.
Då kom jag att tänka på det här med förnöjsamhet. Tydligen är det viktigt för mig för jag upptäckte att jag skrivit om det 2 gånger tidigare här på min blogg. Det är så svårt att vara nöjd med det man har, det är lätt att se med avundsjuka på dem, som har mer än man själv har. Jag önskar och ber om att få den inställning som Paulus hade.

Vad sägs om en barnsång som omväxling.
Dagens sång:
Var nöjd med allt som livet ger

 

av Birgitta

Björn, Sunne

2 kommentarer

  1. Ja, förnöjsamhet är inget modeord. Du har så rätt i att det är viktigt. Det är svårt att vara glad om man hela tiden är avundssjuk och missnöjd med sin situation. Vi glömmer bort att titta efter det som är bra i våra liv och nöja oss med det. Jag har också mycket att lära.

  2. Är ute efter att förmedla ett ord om förnöjsamhet och hamnade här. Känner att det är så viktigt i våra dagar. Jag själv har mycket att lära. Det är så lätt att man tyngs av allt runt omkring sig. Det finns så mycket ”oro kamp och strid”.

Kommentarer är stängda.