Gud är en

Treenigheten
Treenigheten

Dagens bibelord: ’Den gudomliga fullheten bor nämligen i Kristus i kroppslig gestalt. ’
Kolosserbrevet 2:9
https://my.bible.com/bible/916/COL.2.9
’Och evigt liv är att de känner dig, den enda sanna Guden, och Jesus Kristus som du har sänt. ’
’Vi vet också att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi kan känna honom som är sann. Och nu lever vi i den Sanne, i hans Son, Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet. ’
1 Johannesbrevet 5:20
https://my.bible.com/bible/916/1JN.5.20
’Då sa Petrus: ”Ananias, varför har du låtit Satan fylla ditt hjärta så att du ljuger för den heliga Anden och behåller en del av det du fått för din jord? Den var väl din när du ägde den och du disponerade väl över pengarna när den var såld? Varför har du i ditt hjärta bestämt dig för göra något sådant? Det är inte för människor du har ljugit utan för Gud.” ’
Apostlagärningarna 5:3-4
https://my.bible.com/bible/916/ACT.5.3-4

Fadern är Gud; Sonen är Gud; den Helige Ande är Gud. Men det finns inte tre Gudar, utan endast En Gud. Inte heller är gudomen delad i tre delar, så att var person blir en tredjedel av det hela; varje person är hela gudomens fullhet  Inte heller är den enskilde personen en särskild manifestation eller fas av det enda gudomliga väsendet, så som is och ånga är olika tillstånd av vatten, utan var och en är en egen person, och varje person är helt och fullt Gud. Därför är Fadern en enda och den ende Guden  Sonen är en enda och den ende Guden  den Helige Ande är en enda och den ende Guden Det finns ingen underordning av en person under en annan utan de tre personerna är av samma rang och värdighet, ingen att föredra före den andre  Under det att de är helt skilda till person, är de ett och samma väsen. Kristus säger: ”Den som har sett mig har sett Fadern” (Joh 14:9)”jag och Fadern är ett” (Joh 10:30)
Citat från http://bibelfokus.se/treenigheten

Jag har alltid tyckt att det varit så svårt att förklara treenigheten varför jag tog mig friheten att kopiera från bibelfokus eftersom jag tyckte att det var så bra förklarat. Du kan även läsa mer från den sidan om treenigheten om du är intresserad.
Gud är stor och vi kan aldrig fatta Hans storhet, som jag redan tidigare skrivit på min blogg. Gud är större

Dagens sång: Så stor är vår Gud

av Birgitta

Björn, Sunne

2 kommentarer

  1. Tack Marja. Det är ju ett stort ämne och svårt att förklara på några rader men jag kände att jag ändå ville försöka. Jag har stött på förnekelse av treenigheten på sista tiden bl.a genom vänner i Jehovas Vittnen och ville försöka skriva något. Den Helige Ande kan förklara när vi brister.

  2. Bra att du skriver om detta! Det tar lite tid att förstå och många är fortfarande osäkra. Tack Birgitta!

Kommentarer är stängda.