Bibeln

Dagens bibelord

’ Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig. ’ Psaltaren 119:105 https://my.bible.com/bible/1223/PSA.119.105

Bibeln är en fantastisk bok. Att beskriva den på några rader är omöjligt, men som vanligt skriver jag ner det som kommer för mig just nu. Är du intresserad kan du söka själv på nätet, det finns hur mycket som helst att läsa.
Det som jag tänker på idag är hur realistisk den är. När jag läser Gamla Testamentet kan jag tycka att den är hemsk ibland. Men den visar  precis hur människan är även idag. Den döljer ingenting. Jämför bara med alla krig som vi har numera. Även människans personliga egenskaper kommer fram, både onda och goda. 
Gamla testamentet är en berättelse om mänsklighetens och Israels historia från skapelsen och 
framåt.-Där finns också poesi som Psaltaren och Höga Visan och en samling profetiska böcker.  Mycket intressant att fördjupa sig i.

Om du är nybörjare i att läsa bibeln skulle jag vilja rekommendera dig att börja studera Nya Testamentet, den andra delen av bibeln.
  – Här är adressen till en mycket bra bibelapp
Det börjar med berättelser från Jesu liv, som fyra olika personer berättar. Där hittar du grunden för den kristna tron. Sedan följer en bok ”Apostlagärningarna” som handlar om hur den kristna kyrkan växer fram och därefter får vi läsa olika brev som Paulus och apostlarna skrivit. Sist kommer ”Uppenbarelseboken” som är en profetia om framtiden.
Låter det intressant? Det kan jag lova att det är. Ju mer jag läser desto intressantare tycker jag att det blir. Som vanligt är du välkommen att kommentera eller maila till birgitta.bjorn@gmail.com
Dagens sång: Ditt ord

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne