Påskens budskap1: Palmsöndagen

Jesus rider in i Jerusalem

Vi går nu in i Stilla Veckan. Den kallas så, då det är veckan då Jesus utlämnas att pinas och dö på ett kors. Förr tog vi det på allvar med stillheten, kanske kan vi göra det i år också när hela samhället har stillats ner.Påsken är den största kristna högtiden.  På den vilar hela vår kristna tro. Tack vare att Jesus dog för våra synder kan vi bli frälsta och följa honom genom livet.

Dagens bibelord:
’När vi nu har blivit rättfärdiga inför Gud genom att tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. På grund av tron på honom har vi fått tillträde till den nåd vi nu befinner oss i. Stolta och glada kan vi se fram emot Guds härlighet. Men inte bara det, vi är också stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet gör oss uthålliga. Och uthålligheten ger fasthet och fastheten hopp. Och hoppet gör oss inte besvikna, för Gud har ingjutit sin kärlek i våra hjärtan genom den heliga Anden som han har gett oss. ’
Romarbrevet 5:1-5
’Sex dagar före påsken kom Jesus till Betania, där Lasaros bodde, han som Jesus hade uppväckt från de döda. Man ordnade där en festmåltid för honom. Marta serverade, och Lasaros var en av dem som åt tillsammans med Jesus vid bordet. Då tog Maria en flaska välluktande, dyrbar äkta nardusolja och smorde Jesus fötter och torkade dem med sitt hår. Och hela huset fylldes av doften från oljan. Men Judas Iskariot, den av lärjungarna som senare skulle förråda honom, sa då: ”Varför sålde man inte den här oljan för trehundra denarer och gav pengarna till de fattiga?” Detta sa han inte för att han brydde sig om de fattiga, utan därför att han var en tjuv. Han skötte om kassan och brukade ta pengar därifrån. Men Jesus svarade: ”Lämna henne ifred! Hon sparade den här oljan för min begravning. De fattiga kommer ni alltid att ha ibland er, men mig har ni inte alltid.” När en stor mängd judar fick höra att Jesus var där, kom de dit för att träffa honom och också för att se Lasaros, som han hade uppväckt från de döda. Översteprästerna bestämde sig då för att döda Lasaros också, eftersom fler och fler judar lämnade dem och istället började tro på Jesus. Nästa dag fick en stor folkmassa som kommit till högtiden höra att Jesus var på väg till Jerusalem, och de tog palmkvistar och gick ut för att möta honom. De ropade: ”Hosianna! ”
”Välsignad är han
som kommer i Herrens namn! ”
”Israels kung!”
Jesus fick tag på en ung åsna och satte sig på den, som det står skrivet:
”Var inte rädd, dotter Sion .
Se, din kung kommer,
ridande på ett åsneföl.”
Lärjungarna förstod först inte detta. Men när Jesus hade förhärligats, kom de ihåg att så som det stod skrivet om honom, så hade det gjorts med honom. Alla de som hade varit med när Jesus kallade ut Lasaros ur graven och uppväckte honom från de döda vittnade om detta. Därför var det så många som gick ut för att möta honom, när de hörde att han hade gjort detta tecken. Men fariseerna sa till varandra: ”Ni ser att ingenting hjälper! Hela världen följer ju efter honom!” ’
Johannes 12:1-19

Dagens sång: Se vi gå upp till Jerusalem

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

2 svar på ”Påskens budskap1: Palmsöndagen”

  1. Tack Anette! Just nu känner jag för detta med Påsken. Det är så många som inte vet varför vi firar de olika högtiderna, hoppas att dimmorna kan skingras litet och framförallt att budskapet om vad Jesus gjort för oss kan nå fram. Den vi behöver i dessa orostider är Jesus.

Kommentarer är stängda.