Påskens budskap 3: Tisdag

Templet

Dagens bibelord:‘Tack vare Jesus blod kan vi nu, syskon, frimodigt gå in i helgedomen på den nya, levande väg som öppnats för oss genom förhänget, hans kropp. Så när vi nu har en stor överstepräst över Guds folk, låt oss då gå fram med uppriktigt hjärta, i trons fulla övertygelse, med hjärtat renat från ett ont samvete och kroppen tvättad i rent vatten . Låt oss stadigt hålla fast vid hoppet vi bekänner oss till, för han som gett oss löftena är trofast. Låt oss också ge akt på varandra och uppmuntra varandra till kärlek och goda gärningar. Låt oss inte överge våra samlingar, så som vissa brukar göra. Låt oss i stället uppmuntra varandra, särskilt som ni ser att dagen närmar sig. ‘
Hebreerbrevet 10:19-25

Många bibelord i Nya Testamentet kan vara svåra att förstå om man inte känner till Gamla Testamentet. För att få förlåtelse för sina synder var judarna tvungna att offra djur till Gud , djurens blod renade från människornas synder. När Jesus dog ersatte Hans blod alla dessa olika offer i Gamla Testamentet en gång för alla.
I templet fanns ett rum som kallades Det Allra Heligaste. Framför det fanns ett mycket tjockt förhänge. Innanför det fick bara översteprästen  komma in en gång om året för att möta Gud. I vers 19 står det:
  –  tack vare Jesus blod kan vi nu, syskon, frimodigt gå in i helgedomen på den nya, levande väg som öppnats för oss genom förhänget, hans kropp.
I Jerusalem på Jesu tid kunde man se templet och man kunde se förhänget till  Det Allra Heligaste. När Jesus dog på korset blev det en jordbävning och förhänget brast mitt itu. Alla i staden kunde se det. Det har en mycket stor symbolisk betydelse. Genom att Jesus dog på korset har vi fått förlåtelse för våra synder och genom att förhänget brast, kan vi alla som tagit emot Jesus, komma inför Gud direkt. Vi kan var och en leva i nära gemenskap med Gud utan mellanhänder. Halleluja!!!

Det är litet roligt att det står att vi inte ska överge våra samlingar, för det är ju något som vi i corona-riskgruppen måste göra i dessa dagar. Jag hoppas att du upptäckt att många gudstjänster sänds på internet just nu, och vem som helst kan gå in och lyssna och se på dessa.

Dagens sång: Det blod som Jesus göt för mig

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *