Herren är min herde

Herren är min herde


Dagens bibelord: 
‘En psalm av David.
HERREN är min herde, mig skall intet fattas,
han låter mig vila på gröna ängar;
han för mig till vatten där jag finner ro,
han vederkvicker min själ;
han leder mig på rätta vägar, för sitt namns skull.
Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont,
ty du är med mig; din käpp och stav, de trösta mig.
Du bereder för mig ett bord i mina ovänners åsyn;
du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.
Godhet allenast och nåd skola följa mig i alla mina livsdagar,
och jag skall åter få bo i HERRENS hus, evinnerligen.’
Psaltaren 23:1-6

I början av veckan tänkte jag att jag ska ta några bibelord som många känner till. Jag funderade då på att skriva ner herdepsalmen. Döm om min förvåning när det visade sig att just den psalmen är en av de föreslagna texterna för den här helgen. Jag har fått höra den vid helgmålsringningen på P1 i går kväll, läst en betraktelse i en kristen tidning och min församling hade med den i sin gudstjänst på webben idag. 
Hela psalmen andas förtröstan på Herren. I dessa coronadagar är det framför allt den 4:e versen jag tänker på:
  – Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont,
ty du är med mig; din käpp och stav, de trösta mig.
Det står inte att vi ska slippa dödsskuggans dal, utan det står att Han är med oss. Det hör till det mänskliga livet attgå igenom sådana perioder men tänk så skönt att ha något större än oss själva att lita till.
Dagens sång: Var inte rädd

 

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *