Bara vara

Vila i Gud

Dagens bibelord:
’ Den som har kommit in i hans vila får vila sig från sina gärningar, liksom Gud vilade från sina. ’ Hebreerbrevet 4:10 
Vad menas med detta? Ska vi lägga oss på sofflocket och bara lata oss? 
För en tid sedan kände jag mig så orolig. Jag har alltid varit i verksamhet , alltid haft något att göra, ibland levt under stress. Nu plötsligt tyckte jag,…men jag har ju inga uppgifter längre. Pensionerad, karantän, gammal ja allt kändes väldigt stilla. Min vana trogen tog jag ett samtal med vår Herre.
  –  Ska det vara så här? Har du ingen uppgift åt mig? Då kom det till mig
  – Du får bara vara.
Bara vara. Vad innebär det. Det betyder precis det som står i bibelversen att komma in i Guds vila. Hur gör jag det?
Vi kristna har en tendens att fylla våra liv med verksamhet, men har vi frågat Gud om det är Hans vilja? När vi lämnat våra liv i Hans händer då menas det att Han ska ta hand om allt och leda oss. Även bibelläsning och bön kan bli en prestation. Det som behövs hos mig och hos kristenheten idag är att vi ser till att vi får stunder inför Gud där vi stillar ner oss och bara låter honom tala, och då ska du se att han gör det. Du får bara vara inför honom och Han fyller ditt hjärta med frid och Han leder dig sedan på ett otroligt sätt. Jag får bara vara när jag är ute och går med min hund och någon vill prata, jag får bara vara när jag pratar med min granne, jag får bara vara när någon ringer och är ledsen. Det är inte jag som ska göra något. Jag har ju lämnat mitt liv åt Jesus, då är det Han som gör det.
Dagens sång: Kom in i Guds solsken

 

av Birgitta

Björn, Sunne