Andens frukt

Fruktträd

Dagens bibelord: ’Men Andens frukt är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning. Lagen är inte mot sådant. ’ Galaterbrevet 5:22-23
Det här är ett bibelord som passar på hösten när det är skördetid och vi ser hur naturen ger frukt och bär i skog och mark .
Ofta tänker jag när jag läser det här bibelordet:
–Vilka fina egenskaper. Vad ska jag göra för att få dessa. Jag måste verkligen skärpa mig för att bli sådan. 
Men enligt Paulus är det inget som jag själv kan göra . Enligt honom kan jag inte genom att följa lagar och regler bli en bättre människa. Det är genom att leva i gemenskap med Jesus och genom tron på Honom som det kan hända. Han kallar det  frukt. Ett äppelträd får ju inte mer frukt genom att på något sätt anstränga sig att producera mer utan genom att det får näring, sol och regn och genom binas fina arbete på våren.
Vi får vår andliga näring genom att framför allt umgås med Jesus genom bön och tillbedjan, och låta den Helige Ande få tala till oss . Det är då som vi kan bära frukt och det är Gud som förvandlar oss.
Det här kan kännas allt för passivt för många människor . Vi är så vana vid att det är genom våra prestationer och ansträngningar, som vi blir belönade och accepterade. 
Dagens sång: Närmare Gud till dig

av Birgitta

Björn, Sunne