Glädje

 

Glädje

Dagens bibelord: ’Gläd er alltid i Herren! Jag säger om igen: Gläd er! Oroa er inte för någonting, utan be och vädja alltid till Gud, tacka honom och låt honom veta vad ni behöver. Då ska Guds frid, som är djupare än vi någonsin kan förstå, skydda era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus. Låt alla se hur vänliga ni är mot alla människor. Herren är nära. ’ Filipperbrevet 4:4-7
Kan jag glädja mig på befallning? Bland det värsta som finns är när någon säger till en deprimerad människa:
— Ryck opp dig!
Om vi kan byta fokus och be till Gud och lämna våra bekymmer till honom, så får vi en trygghet, som gör att  vi kan känna glädje. Som det står: Då ska Guds frid, som är djupare än vi någonsin kan förstå, skydda era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus. Det kanske inte är en glädje som gör att vi går omkring och skrattar hela tiden, utan det är djupare än så, det är Guds frid.
Jag var till frissan igår. Då pratade hon om en kristen väninna till mig. Jag blev så glad för hon sa att det lyser alltid om henne, hon är så fin.  Då tänkte jag på det här: Låt alla se hur vänliga ni är mot alla människor.
Dagens sång: Saliga visshet

 

av Birgitta

Björn, Sunne