Varför korset?

Varför är Jesu död på korset så viktig?

”Varför talar bibeln så mycket om Jesu död? Varför har korset blivit den kristna trons symbol?

Det faktum som gör Jesu död så viktig och så meningsfull, är att Jesus var utan synd. Ingen annan människa som levt på jorden har varit utan synd, bara Jesus. Det betyder att han inte borde ha dött. Han förtjänade inte att dö, vilket vi andra gör på grund av synden.

Död handlar inte bara om fysisk död, utan om att skiljas från Gud för alltid. Denna djupa innebörd av döden är en frukt av synden enligt bibeln. En syndare kan inte leva i evigheten tillsammans med Gud. Först måste syndaren bli förlåten och fri från sin synd.

Det är här Jesu död på korset kommer in. Du känner säkert till bibelversen Joh 3:16. ”Ty så älskade Gud världen (alla människor, alla syndare) att han utgav sin egen son (Jesus) för att var och en som tror på honom inte ska förgås, utan ha evigt liv.”

Den versen och många andra bibelavsnitt säger att det fanns en mening med Jesu död på korset.

Jesus själv var oskyldig och förtjänade inte att dö, men i sin stora kärlek tog han på sig alla andra människors synder. Han dog alltså i ditt och mitt ställe.

Förstår du vad detta innebär? Det betyder att du och jag inte behöver vara skilda från Gud i evigheten. Jesus försonade oss med Gud, så att vi får vara Guds vänner, ja Guds egna älskade barn, som det står i bibeln. Tack vare att Jesus tog på sig våra synder finns det förlåtelse för oss. Det är därför som korset är den kristna trons främsta symbol

Bibelns fantastiska budskap är att allt är färdigt. Du behöver inte kämpa för att bli en god människa 0ch bli värdig att komma till himlen. Det enda du behöver göra är att acceptera att Jesus dog för dig. Du kan säga det till honom och bjuda in honom i ditt liv.

Jesus stannade inte kvar i graven. När hans död i vårt ställe var fullbordad, uppväcktes han från döden av Gud. Det står i bibeln att ”det var inte möjligt att döden skulle behålla Jesus i sitt grepp”.

Jesus uppstod och lever idag. Det är därför jag och många med mig har fått möta honom. Det kan du också göra.”

Ur Trons Världs specialnummer mars 2001.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *