Ester

Nästa kvinna i bibeln jag vill tala om  är Ester. En bok i bibeln heter så och du kan hitta henne här.
Ester räddar det judiska folket från utrotning. Sett med vår moderna kvinnosyn kan jag tycka att hon använder sitt utseende för att manipulera  Ahasverus och lyckades genomföra detta, men så var det på den tiden.
Ett ord som har talat till mig är ”Vem vet om du inte har nått kunglig värdighet just för en tid som denna?”
Vi kan ofta undra varför vi befinner oss där vi är. Varför befinner jag mig i Sunne och i de omständigheter, som jag är i just nu. Så underbart att vi får tro på en Gud som har koll på läget så att säga.  Han är ju den som ser till alla omständigheter, Han har en plan för mänskligheten och känner oss utan och innan eftersom han skapat oss. När vi har sagt till  Gud – ta hand om mitt liv – får vi lita på att ” vi är där vi är för en tid som  denna” Jag är där jag är, därför att Gud vill ha mig ha mig här och du är där du är osv. Vi behöver inte tro att vi ska vara på en annan plats eller tid för att  vara i Guds vilja. Vila i Gud, lita på att Han leder dig!

Jag hittade en mycket bra predikan av Micael Nilsson (sunnebördig), som är en mer detaljerad beskrivning av Esters bok. Läs den!

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *