Var inte rädd

Dagens bibelord:

Var inte rädd

Jag har inte skrivit något inlägg på min blogg sedan Nyår 2022. Varför? Vet inte, inspirationen har inte funnits där. Det jag skrev då hade anknytning till att det var nyår, att vi inte ska fastna i det som varit och inte vara rädda för det som ligger framför. Om jag såg bakåt Nyår 2022 kunde jag konstatera att pandemin började lugna ner sig, Om jag hade kunnat se framåt hade jag inte blivit glad.

24 februari 2022 anföll Ryssland Ukraina och allt som hänt sedan dess kan man säga är följdverkningar av det. Hotet från Putin, natoansöökan, krånglet med Erdogan, ekonomisk kris med skyhöga elräkningar och stigande matpriser bl.a. Visst har vi anledning att vara rädda. Gud vet om att vi är rädda. Jag kollade litet snabbt på bibeln.com på uttrycket ”Var inte rädd” och hittade det 100 gånger! Så Gud vet hur det är, att vi har lätt för att bli rädda men han vill att vi ska lita på honom vad som än händer.

Vad säger Jesus: ’Oroa er alltså inte för morgondagen, utan lös problemen den dag de dyker upp. En dags bekymmer räcker mer än väl.’ Matteus 6:34
Det är lättare sagt än gjort kan man tycka men vi vet också vad det står på ett annat ställe: ’En sparv säljs ju för en kopparslant, men ingen av dem faller död till marken utan att er Fader i himlen vet om det. Och på er är till och med hårstråna räknade. Var alltså inte rädda! Ni är mer värda än alla sparvar tillsammans. ’ Matteus 10:29-31. Tänk om vi kunde ta till oss det fullt ut och lita på att det Gud säger i dagens bibelord är sant.

Dagens sång:

Psalm 256: Var inte rädd

av Birgitta

Björn, Sunne