Kvinnor i bibeln

Det är idag mycket diskussion om bibeln sett ur feministiskt perspektiv, men jag måste börja med att säga att jag inte är någon feminist. Jag är inte heller någon teolog. Jag umgås med bibeln på m itt enkla sätt. Jag försöker att läsa bibelordet som det står, och ber Den Helige Ande att visa mig vad som gäller för mig i det som jag läser. Jesus säger i det här kapitlet att Han har mat som lärljungarna inte vet om, och för mig är bibelordet mat för min ande.

Först vill jag börja med att citera ur boken ”Just för en tid som denna” där Miriam Axklo jämför hur vi vanligtvis ser på en stark kvinna och hur samma sak gäller en kvinna bibliskt sett

En stark kvinna
En kvinna med styrka (kvinnan som går med Gud)

tränar sin kropp för att hålla den i trim
böjer sina knän för att hålla sin själ i trim

är inte rädd för något
visar mod mitt i fruktan

låter ingen utnyttja henne
ger det bästa av sig själv till andra

tar stadiga fasta steg
vet att Gud håller henne om hon faller

bär en självsäkerhet i blicken
bär barmhärtighet och nåd i blicken

tror att hon är stark nog för sin livsresa
har tro att hon blir stärkt under resans gång

 

2 kommentarer

  1. På ett sätt är jag det Agnes, jag tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter som män, samma lön för samma arbete osv, men jag tycker att feministerna går till överdrift ibland. Naturligtvis är män och kvinnor lika mycket värda.Jag tror att Gud har skapat mannen och kvinnan olika. Mannen har ett beskyddaransvar för sin kvinna och sin familj och kvinnan har en särskild känsla för barnen och att hålla ihop familjen. Feministerna verkar bara att vara ute efter att tala illa om männen och göra narr av dem. Svara gärna och tala om vad du tycker Agnes.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *