Kvinnors vänskap

Idag när Knut och jag läste vårt bibelord kom vi till Luk.1

Vilken underbar beskrivning av kvinnlig vänskap. Hur Gud gav dem varandra till stöd. De behövde inte stå ensamma inför världen. De hade båda en liknande upplevelse. Maria skyndade till Elisabet och blev kvar där i 3 månader. Det skulle ha varit intressant att vara med där och höra deras samtal, hur uppfyllda de var av det som hänt dem, och hur det skulle bli I fortsättningen. När Maria kom till Elisabet ropade denna högt när hon fick en profetisk hälsning till Maria..

Luk. 1:Några dagar senare skyndade sig Maria iväg till Elisabet. Hon gick upp till den stad bland Judeens berg där Sakarias bodde, och gick in i hans hus och hälsade.    När Elisabet hörde Marias hälsning sparkade barnet till i henne, och hon blev fylld av Guds heliga Ande  och ropade högt till Maria: ”Gud har gett dig mer gott än någon annan kvinna, och allt gott har han gett till ditt barn.  Vilken ära för mig att mamman till min Herre kommer på besök.  I samma stund som du hälsade på mig och jag hörde din röst, sparkade barnet till av glädje i min mage.  Du kan vara lycklig som litade på Herren Gud, för han ska infria sitt löfte till dig.”    Maria svarade:  ”Jag vill hylla Herren av hela mitt hjärta!  Jag jublar över Gud, han som räddar mig!    Maria stannade hos Elisabet i ungefär tre månader och återvände sedan hem. (Lukas 1:39-47, 56 BSV)

Birgitta

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne