Labbemåla

Sommaren 2013 gjorde Agnes, Kerstin och jag (Birgitta) en kombinerad nostalgi- och tjej-resa. Agnes ville se var mormor vuxit upp! Det är nu inte så lätt. Vi flyttade ofta och bodde omväxlande på landet och i stan (Linköping). Nu blev det så att vi besökte de ställen på landet där jag bott. Stan får bli en annan gång. Bilder från de besöken kommer senare samt en berättelse om mitt liv, som Agnes och Kerstin beställt.

Under den här resan besökte vi min syster i Malmslätt, Linköping.

Syrran och jag. Vi träffas inte så ofta men trivs väldigt bra tillsammans. Det har blivit mer kontakt genom åren.
Syrran och jag. Vi träffas inte så ofta men trivs väldigt bra tillsammans. Det har blivit mer kontakt genom åren.

På lördagen ville Ketrstin och Agnes ut och shoppa i den stora staden. Då fick Kerstin och jag för oss att vi skulle besöka pappa Rickards föräldrahem. På den tiden flyttade han inte så ofta, utan bodde hela sin barn- och ungdomstid i Labbemåla, Rimforsa. Hans pappa hette Sven Olsson och hans fru Alma. De fick 6 barn tillsammans. Jag får berätta om  deras levnad en annan gång,  nu vill jag visa några bilder från Kerstins (samma namn som dotera!) och mitt hastiga besök där. Vi blev glatt överraskade för där var en riktig lustgård! Jag kommer ihåg att på pappas begravning sa hans bror Sigvard att pappa, när han som ung tillfrågades vad han skulle bli, svarade: ”Jag ska bruka jorden och predika ordet.” Det gjorde han också även om det blev delvis på fritiden. Var vi än bodde så hade han alltid någon täppa som han odlade, och han var en så kallad lekmannapredikant. Han skulle ha blivit glad om han sett den underbara trädgården vid Labbemåla Naturbruk idag. Åker marken är frånskiftad och såld men det finns tydligen betesmarker kvar där det gick kor och betade.

Här kommer några bilder därifrån.

 

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne