Ångest

Ps. 119:143 Nöd och ångest har gripit mig, men dina bud är min glädje. 

Kan en kristen få psykiska besvär? För många år sen var det en person som sa till mig:

– en kristen  borde aldrig få  besvär med depression o.dyl.  Då ifrågasätter jag deras tro.

Det fanns en period då det sades:

– kom och bli frälst och du kommer alltid att vara lycklig och glad.

Så är det nu inte. Psykiska sjukdomar drabbar även kristna. Ångest kan k omma när omständigheterna blir för tuffa och det kan de bli även för kristna.Men med en tro på Gud och Hans möjligheter har jag en grundtrygghet som bär mig genom många svåra situationer.

Precis som Gud griper in ibland och helar från fysiska sjukdomar kan han göra det även med psykiska.ibland kommer det människor med sår i sin inre människa och blir frälsta. Genom att hon tar emot Jesus i sitt järta helas många av de såren men ibland sker det så småningom. Det som hjälper är att vi läser Guds ord, ber till Honom och får gemenskap med andra kristna. Allt detta har en helande effekt på vårt själsliv.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *