Välkommen hem

Luk. 15 Medan han ännu var långt borta, fick hans far se honom och förbarmade sig över honom. Fadern skyndade emot honom, föll honom om halsen och kysste honom. 21 Sonen sade till honom: Far, jag har syndat mot himlen och inför dig. Jag är inte längre värd att kallas din son. 22 Men fadern sade till sina tjänare: Skynda er att ta fram den bästa dräkten och klä honom i den och sätt en ring på hans hand och skor på hans fötter! 23 Och hämta den gödda kalven och slakta den, och låt oss äta och vara glada. 24 Ty min son var död men har fått liv igen, han var förlorad men är återfunnen. Och festen började.

Det här kapitlet handlar om en liknelse där Jesus berättar om en son so tar ut sitt farsarv flyttar utomlands och slösar bort  pengarna på dåliga saker. Till slut är han alldeles utarmad och vänder tillbaka hem efter mycket vånda. Då händer det som står i verserna ovan.

I söndags Var temat dör gudstjänsten i vår församling ”Välkommen hem” Predikan handlade om hur underbar Gud är, oavsett vad vi har gjort , vad vi ställt till med så är vi alltid välkomna tillbaka till Gud.

Har du det så att du tror att du inte är välkommen tillbaka till Gud så visar det här bibelordet att det är du. Vänd om! Kom tillbaka! Vår Far står där kärleksfullt  med en öppen famn och välkomnar dig tillbaka.

Bön: Herre jag kommer nu tillbaka till dig. Tack för att du står där med din öppna famn och tar emot mig. Tack för att jag alltid kan lita på att du finns där.

Dagens sång:  Ljuvligt och kärleksfullt

av Birgitta

Björn, Sunne