Ett rättfärdigt liv

Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet. Gör dig fri från munnens falskhet, låt läpparnas svek vara fjärran ifrån dig. Låt dina ögon se rakt fram, rikta din blick rakt framför dig. Tänk på var din fot går fram, låt alla dina vägar vara rätta. Vik inte av till höger eller vänster, håll din fot borta från det onda. (‭Ordspråksboken‬ ‭4‬:‭23-27‬ SF14)

Det här är en väldigt bra beskrivning av hur våra liv ska vara. Tänk så skönt det är med människor som lever så här, de som jag kan lita på, de som är ärliga och inte lurar mig, som inte har baktankar med sitt handlande och hur jobbigt det är med människor som handlar tvärtemot det här. När jag måste tänka :

-Är det sant som han hon säger eller försöker hon  han utnyttja mig på något sätt.

Bön:   Herre lär mig att leva ett ärligt liv, lär mig att vara någon som människor kan lita på.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

av Birgitta

Björn, Sunne