Vilodagen

1 Mos. 23: 12 Under sex dagar skall du utföra ditt arbete, men på sjunde dagen skall du vila, så att din oxe och din åsna får vila och din slavinnas son och främlingen kan återhämta sig.

Vilodagen är något som vi glömmer bort i vår stressade tid. Tomas Sjödin har skrivit en mycket bra bok i ämnet som jag varmt rekommenderar.” Det händer när du vilar”, 2013. Det finns många som har sitt yrkesverksamma liv på söndagar och därför inte kan vila då.Jag tror att det är viktigt att man ser till att man får vila en annan dag. Mycket av det här med utbrändhet beror på att man inte unnar sig att koppla av att ha en dag för återhämtning. Det kan tyckas omöjligt men är nödvändigt.

Min pappa var bonde. Han höll hårt på vilodagen. Han brukade säga, Gud hjälper mig så att jag hinner med mitt arbete ändå och det stämde. Han fick in skörden i tid och fick sått innan det var försent. Aldrig hade han några tecken på utbrändhet.

Bön: Herre hjälp oss att helga vilodagen.

Dagens sång: I Herrens händer Birgitta&Svante

 

av Birgitta

Björn, Sunne