Sanningen ska göra er fria

Boltziushemmet
Boltziushemmet

Dagens bibelord: ’Jesus sa då till de judar som trodde på honom: ”Om ni håller er till mina ord, är ni verkligen mina lärjungar. Ni ska lära känna sanningen och sanningen ska göra er fria.” Så om Sonen gör er fria, då blir ni verkligen fria. ’
Johannes 8:31-32,36
https://my.bible.com/bible/916/JHN.8.31-32,36

Häromdagen var vi några stycken som  besökte Boltziushemmet i Skåre. Boltzius var en predikant som bad för sjuka och många av dem blev friska. Han verkade i slutet av 1800-talet början på 1900-talet och människorna kom till hans lilla stuga för att få förbön. Han hade också en stor brevväxling, över 30 000 brev finns bevarade på Karlstad museum. Det är en  speciell känsla att komma dit och se alla kvarlämnade käppar kryckor och andra hjälpmedel. Där fanns också möbler och tavlor från hans tid där.

Valspråk av Boltzius
Valspråk av Boltzius

 

Bl.a. hittade jag ett valspråk som jag tyckte var så bra. Jag håller med Boltzius i detta. Jag är inte först och främst missionare eller pingstvän utan jag är Jesu lärljunge och mina syskon är de som har mött Jesus och tror på honom. Det är den sanna kyrkan.

Dagens sång: Mitt innersta rum

 

 

Kyrka - gemenskap
Kyrka – gemenskap

av Birgitta

Björn, Sunne