Att vittna om Jesus

1 Petr:3:15 Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. 16 Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att de som talar illa om er goda livsföring i Kristus får skämmas för sitt förtal.

Det finns en nyckel i det här bibelordet tycker jag.
 var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger.
Tänk vilken skillnad det är att försöka dyka på människor och berätta om Jesus, mot när jag samtalar med någon och de frågar om min tro. Då går det lätt. Att göra det ödmjukt, med respekt innebär bl.a.. att jag är finkänslig och slutar när jag märker att nu vill de inte höra mer. Vi är ofta så ivriga och vill tala om så mycket som möjligt på en gång. Ibland är det öppet för att vittna länge, men ibland kanske det räcker med bara ett par meningar för att människor ska få något att fundera på. Då kanske de kan återkomma om de inte har blivit fullproppade och avskräckta  första gången.
– Var alltid beredda
Ibland är vi inte beredda när vi märker att människor säger något som är en invit till att vittna, vi är fega helt enkelt, vad ska de säga, jag skämmer ut mig osv.
Vi behöver inte skämmas för Jesus eller hur?.

av Birgitta

Björn, Sunne