Den gode herden

Joh 10: 27 Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. 28 Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. 29 Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. 30 Jag och Fadern är ett.”

Jesus använder ofta liknelsen om sig själv som herden och

Herde
Herde

människorna som får. Det är ett exempel på hur Han gjorde budskapet levande och lättförståeligt för människorna  eftersom de var vana att se herdar i arbete med sina får, En orientalisk herde var inte den som forcerade fåren framåt när han ville förflytta dem. Han gick före och fåren följde honom därför att de kände honom . Fåren följer inte med vem som helst. En gång var jag med en släkting som hade några får. När jag kom dit var de inte ett dugg intresserade utan snarare rädda. När “husse” kom var de alldeles till sig bräkte väldeliga och följde honom vart han gick.

När vi lär känna Jesus på djupet, då vill vi inte följa någon annan än honom. Håller vi oss till Honom på allvar kan ingen komma och förvilla  oss.

 

Publicerat av Birgitta

Björn, Sunne

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *