Korset

Korset
Korset

Dagens bibelord:och genom hans blod på korset har Gud slutit fred och försonat allting med sig, både det som finns på jorden och det som finns i himlen.
Kolosserbrevet 1:20 NUB
https://my.bible.com/sv/bible/916/COL.1.20.NUB

För oss kristna är korset symbolen för den otroliga kärlek som Gud visade genom att Jesus dog på korset för våra synder så att vi kan leva fria från våra synder och upprättade som människor. Jag har tidigare skrivit om det här. 

Häromdagen talade jag med en kvinna som sa att Jehovas Vittnen ansåg att korset är ett hemskt tortyrredskap och inte symbolen för något gott. Naturligtvis var jag tvungen att ”googla” på det och JV anser t.o.m. att Jesus inte var uppspikad på ett kors utan på en påle. Var de har fått det ifrån vet jag inte för redan de första kristna använde korset som en symbol och korset var det vanligaste avrättningsredskapet för romarna på Jesu tid. De anser också att Jesus inte är en del av gudomen utan är en ängel skapad av Gud.

Nej, för oss kristna är korset en symbol för Jesu otroliga kärlek till oss människor. Korset ska inte användas som en amulett som skyddar oss för olyckor och tjuvar eller vara föremål för vår tillbedjan  eller rena oss från våra synder. Det är endast till Gud som vi kan vända oss för att få hjälp med sådant.

Dagens sång: Korset där Jesus gav sitt liv

 

av Birgitta

Björn, Sunne