Tvivel

Äppelblom
Du som gjorde vår värld så vacker

Dagens bibelord: ”’En i folkskaran svarade honom: ”Mästare, jag har kommit till dig med min son som har en stum ande. Var den än får tag i honom slår den omkull honom, och han tuggar fradga och gnisslar tänder och blir stel. Jag bad dina lärjungar driva ut den, men de kunde inte.” Jesus svarade dem: ”Detta släkte som inte vill tro! Hur länge ska jag vara hos er? Hur länge ska jag stå ut med er? Hämta honom till mig.” Och de kom med honom till Jesus. Så snart anden fick se honom slet den och ryckte i pojken, och han föll till marken och vred sig och tuggade fradga. Jesus frågade hans far: ”Hur länge har det varit så med honom?” Fadern svarade: ”Sedan han var barn.’ Ofta har den kastat honom i elden och i vattnet för att ta livet av honom. Men om du kan, så förbarma dig över oss och hjälp oss!” Jesus sade till honom: ”Om du kan? Allt är möjligt för den som tror.” Genast ropade barnets far: ”Jag tror. Hjälp min otro!”
Jesus såg att folk strömmade till, och han sade strängt till den orena anden: ”Du stumma och döva ande, jag befaller dig: far ut ur honom och kom aldrig mer in i honom!” Anden skrek och ryckte våldsamt i honom och for ut. Pojken var som livlös, och de flesta sade att han var död. Men Jesus tog hans hand och reste upp honom, och han stod upp.
Markusevangeliet 9:17-27
https://my.bible.com/bible/1223/MRK.9.14-27

’ Mot dem som tvivlar ska ni vara barmhärtiga, ’
Judas brev 1:22
https://my.bible.com/bible/1223/JUD.1.22

Vem har inte någon gång ropat som den här mannen.
  – Jag tror, hjälp mitt tvivel! –
Eftersom Gud inte alltid helar när vi beder för sjuka kan det vara lätt att tvivla. För min del tvivlar jag inte på att Gud finns, jag har fått för många bevis på att Han gör det, men jag kan tvivla på att han vill svara på mina böner. Det är ju så att Gud vet  vad som är bäst för mig och Han kanske svarar på ett annat sätt än jag har tänkt mig. Jag tvivlar inte heller på att Han bryr sig om mig, det har jag också fått alltför många bevis på att Han gör. Till dig som tvivlar på det mesta skulle jag vilja säga :
  – Lämna ditt tvivel till Jesus, bed honom om hjälp att förstå – 
och han kommer att leda dig rätt. Han hjälpte Tomas som tvivlade (Joh 20: 24-29 )så att han utropade:
  –  ”Min Herre och min Gud!”-
Jesus sade till honom: ”Du tror därför att du har sett mig. Saliga är de som inte har sett men ändå tror.” 

Dagens sång: Du som gjorde vår värld så vacker

av Birgitta

Björn, Sunne