Helande

Matt.4:23 Jesus vandrade omkring i hela Galileen och undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor bland folket. 24 Ryktet om honom gick ut över hela Syrien*, och man förde till honom alla som led av olika slags sjukdomar och plågor, besatta, månadssjuka* och lama, och han botade dem. 25 Och mycket folk följde honom från Galileen och Dekapolis*, från Jerusalem och Judeen och från andra sidan Jordan.

Bibeln berättar så enkelt och självklart om vad Jesus gjorde. Han gick omkring, han undervisade och han botade. Människorna kom till honom med alla slags sjukdomar och han botade dem.

Människor blir helade av Jesus idag också. Jag undrar vad det beror på att inte så många blir helade är att vi alltför sällan ber för helande? Det borde vara den naturligaste sak i världen att be för någon som är sjuk. På något sätt är vi rädda……

-tänk om han inte blir helad,  då blir han ju bara ledsen om jag ber för honom,

kanske vi tänker. Nej jag tror att vi ska vara mycket mer frimodiga. En sak som är märklig är ju att i utvecklingsländer som i ex Afrika är det mycket vanligare med helande efter förbön. Vi här i västerlandet har blivit alltför intellektuella för att kunna tro på helande.

Har du någon erfarenhet av gudomligt helande? Skriv gärna i kommentarsfältet så ska jag berätta om erfarenheter som jag har.

 

 

 

av Birgitta

Björn, Sunne