Varför mår vi så dåligt?

Hjortens längtan

Dagens sång: Varför mår vi så dåligt

Idag hör vi så mycket om psykisk ohälsa . Vad beror det på? Det finns förstås psykiska sjukdomar och har alltid funnits, men det är så mycket annan oro som drabbar människan nuförtiden. 
När Gud skapade människan lade han ner en längtan hos henne efter gemenskap med honom. Den längtan blir till en oro. som hon försöker fylla med annat.

Dagens bibelord 1: ’Som hjorten längtar efter vattenbäckar, så längtar jag efter dig, min Gud. Jag törstar efter Gud, den levande Guden. När får jag komma och träda fram inför Gud? Mina tårar är min mat dag och natt, när man hela tiden frågar mig: ”Var är din Gud?” Varför är jag så nedstämd, varför så orolig inom mig? Vänta på Gud! Jag ska åter prisa honom, min räddare och min Gud! Herren sänder om dagen sin nåd, och om natten är hans lovsång hos mig, en bön till den levande Guden. ’
Psaltaren 42:2-4,6,9
https://my.bible.com/bible/916/PSA.42.2-4,6,9

90 % av världens befolkning tror att det finns en Gud. Med ökad utbildning, vetenskap och kunskap skulle vi kunna tro att all religion skulle dö ut, men så är inte fallet. Gudslängtan och sökande är större än någonsin. Men i många religioner tror man att Gud sitter högt däruppe bland molnen och man måste kämpa och jobba för att nå upp till honom. Jag var häromdagen och hörde en f.d. hindupräst tala om hur det var för honom. Otroligt mycket jobbiga saker som han måste göra för att komma fram till Gud men han upplevde ändå inte att det dög.
Hos oss kristna är det på ett annat vis. Jesus har gjort allt det där som människor tror att de måste göra. Jesus har kommit ner till oss. Han ger oss en relation, en gemenskap bara vi vänder oss till honom. 

Dagens bibelord 2: Jesus säger: ’Kom till mig alla ni som är trötta och bär tunga bördor, så ska jag ge er vila. Gå in under mitt ok och lär av mig. Jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Hos mig finner ni ro för era själar. Mitt ok är behagligt och min börda är lätt.”’
Matteus 11:28-30
https://my.bible.com/bible/916/MAT.11.28-30

Är du en orolig själ som undrar hur du ska få frid. Hör gärna av dig till mig så kanske vi kan samtala litet. Min mailadress är: birgitta.bjorn@gmail.com eller skriv i kommentarsfältet nedan.

 

av Birgitta

Björn, Sunne